Services

Auto verzekeren

Goed verzekerd rijden en je nergens druk over maken

Wij adviseren en sluiten een passende autoverzekering voor je af

Je auto verzekeren is verplicht, maar de verschillende verzekeringen lopen uiteen, van WA, WA + beperkt casco tot Allrisk. En dan zijn er ook nog eens 1001 aanbieders op de markt. Samen met onze financiële partners adviseren wij jou over de beste deal voor jouw situatie en voor jouw nieuwe auto.

Dit moet je weten over WA, WA beperkt casco of allrisk

WA autoverzekering

In Nederland, en in de meeste Europese landen, is het verplicht om een WA (wettelijke aansprakelijkheid) autoverzekering te hebben. Deze verzekering is aan de auto verbonden: ook als iemand anders in jouw auto rijdt is deze persoon verzekerd. Wat je met WA niet verzekerd is de schade die kan ontstaan aan jouw auto.

WA + beperkt casco

Kies je een autoverzekering met WA en beperkt casco, dan ben je wel verzekerd schade aan je auto. Zoals het woord ‘beperkt’ aangeeft gaat het hierbij om schade uit een beperkt aantal, en vooraf bepaalde, gebeurtenissen, zoals schade door diefstal, brand, hagel of storm en ruitbreuk. Doorgaans geldt hiervoor een eigen risico.  

WA + volledig casco

In de volksmond een allriskverzekering genoemd. De dekking die je hier ontvangt is een stuk uitgebreider dan de dekking bij schade bij een WA + beperkt casco. Voor relatief jonge auto’s, en auto’s met bijzondere functionaliteiten, is het slim om dit type verzekering te overwegen, omdat dan de meeste schade aan de eigen auto is gedekt.

Heb je hier nog vragen over?

Neem contact met ons op.